Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Интересна питка с розичка
Интересна питка с розичка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400 мл. топло мляко
40 гр. прясна мая /може и 1/2 - аз лично сложих малко повече от половин кубче мая)
2 с.л. захар
3 яйца
3 с.л. олио
1 с.л. оцет
1 с.л. сол
1 кг пресято брашно
за намазване на корите към 60 гр. масло
за питата след като втаса 1 жълтък + мляко + олио
Разточват се 4 обли кори, намазани с масло (без 4-тата). Разрязват се на 12 триъгълника, но не до края. През 1 се цепват по средата, промушва се и се получава листенцето. Другият не разцепен се промушва от долу на горе. Под листенцата поставих руло, но кората му я намазах с масло и поръсих със сирене завих на охлюв. Листенцата ги поставих над него и в средата сложих розата от същото тесто.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Интересна питка с розичка
От форум:
От друг сайт: