Публикувана от Ваня Георгиева на 12 Октомври 2015
![]() | Необходими продукти 400 мл. топло мляко 40 гр. прясна мая /може и 1/2 - аз лично сложих малко повече от половин кубче мая) 2 с.л. захар 3 яйца 3 с.л. олио 1 с.л. оцет 1 с.л. сол 1 кг пресято брашно за намазване на корите към 60 гр. масло за питата след като втаса 1 жълтък + мляко + олио |
Разточват се 4 обли кори, намазани с масло (без 4-тата). Разрязват се на 12 триъгълника, но не до края. През 1 се цепват по средата, промушва се и се получава листенцето. Другият не разцепен се промушва от долу на горе. Под листенцата поставих руло, но кората му я намазах с масло и поръсих със сирене завих на охлюв. Листенцата ги поставих над него и в средата сложих розата от същото тесто. |