www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Ваня Георгиева на 12 Октомври 2015

Интересна питка с розичка

Необходими продукти
400 мл. топло мляко
40 гр. прясна мая /може и 1/2 - аз лично сложих малко повече от половин кубче мая)
2 с.л. захар
3 яйца
3 с.л. олио
1 с.л. оцет
1 с.л. сол
1 кг пресято брашно

за намазване на корите към 60 гр. масло
за питата след като втаса 1 жълтък + мляко + олио

Разточват се 4 обли кори, намазани с масло (без 4-тата). Разрязват се на 12 триъгълника, но не до края. През 1 се цепват по средата, промушва се и се получава листенцето. Другият не разцепен се промушва от долу на горе. Под листенцата поставих руло, но кората му я намазах с масло и поръсих със сирене завих на охлюв. Листенцата ги поставих над него и в средата сложих розата от същото тесто.