Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Ястие с пилешко месо, гъби и праз

Ястие с пилешко месо, гъби и праз

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пилешко бутче
200 гр. гъби
2 стръка праз
2 глави лук
3 с.л. доматен концентрат
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. червен пипер
1 кубче зеленчуков бульон
сол
сух магданоз
4-5 зрънца черен пипер
2 с.л. брашно
1 стрък пресен чесън

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ястие с пилешко месо, гъби и праз

Сварете и обезкостете пилешкото бутче. Загрейте олиото в тенджера и сложете нарязания праз и лук, за да се запържат. Прибавете нарязаните гъби и пилешкото месо. Бъркайте и продължавайте да пържите, докато омекнат продуктите. Прибавете червения пипер, доматения концантрат, зеленчуковия бульон, солта. Налейте около 1/2 л. топла вода /ако е необходимо прибавете още/ и оставете всичко да поври около 15-20 мин. Преди да свалите ястието от котлана, разбийте брашното с 1 к.ч. вода и го прибавете в тенджерата. Разбъркайте и изключете котлона. Прибавете черния пипер, нарязания стрък чесън и поръсете с магданоза.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Ястие с пилешко месо, гъби и праз


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама