www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 09 Декември 2012

Ястие с пилешко месо, гъби и праз

Необходими продукти
1 пилешко бутче
200 гр. гъби
2 стръка праз
2 глави лук
3 с.л. доматен концентрат
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. червен пипер
1 кубче зеленчуков бульон
сол
сух магданоз
4-5 зрънца черен пипер
2 с.л. брашно
1 стрък пресен чесън

Сварете и обезкостете пилешкото бутче. Загрейте олиото в тенджера и сложете нарязания праз и лук, за да се запържат. Прибавете нарязаните гъби и пилешкото месо. Бъркайте и продължавайте да пържите, докато омекнат продуктите. Прибавете червения пипер, доматения концантрат, зеленчуковия бульон, солта. Налейте около 1/2 л. топла вода /ако е необходимо прибавете още/ и оставете всичко да поври около 15-20 мин. Преди да свалите ястието от котлана, разбийте брашното с 1 к.ч. вода и го прибавете в тенджерата. Разбъркайте и изключете котлона. Прибавете черния пипер, нарязания стрък чесън и поръсете с магданоза.