Публикувана от Веселина Константинова на 09 Декември 2012
![]() | Необходими продукти 1 пилешко бутче 200 гр. гъби 2 стръка праз 2 глави лук 3 с.л. доматен концентрат 1/2 ч.ч. олио 1 ч.ч. червен пипер 1 кубче зеленчуков бульон сол сух магданоз 4-5 зрънца черен пипер 2 с.л. брашно 1 стрък пресен чесън |
Сварете и обезкостете пилешкото бутче. Загрейте олиото в тенджера и сложете нарязания праз и лук, за да се запържат. Прибавете нарязаните гъби и пилешкото месо. Бъркайте и продължавайте да пържите, докато омекнат продуктите. Прибавете червения пипер, доматения концантрат, зеленчуковия бульон, солта. Налейте около 1/2 л. топла вода /ако е необходимо прибавете още/ и оставете всичко да поври около 15-20 мин. Преди да свалите ястието от котлана, разбийте брашното с 1 к.ч. вода и го прибавете в тенджерата. Разбъркайте и изключете котлона. Прибавете черния пипер, нарязания стрък чесън и поръсете с магданоза. |