Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Яхния от грах и червено цвекло
Яхния от грах и червено цвекло

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.ч. грах от консерва
1 бр. лук
1 бр. червено цвекло
1/2 ч.ч. кисело зеле, нарязано ситно
1-2 ч.л. доматено пюре
магданоз
сушен риган
сушен черен пипер
1 к.л. пушен червен пипер
1 к.л. сладък червен пипер
3 с.л. олио
1 с.л. брашно
4 ч.ч. вода
Цвеклото измиваме добре, белим и отново измиваме. Нарязваме на малки кубчета. Белим лука и нарязваме на едро. В олио (3 с.л.) и вода (1/2 ч.ч.) задушаваме нарязаните лук, цвекло, кисело зеле (измито добре с вода) и грах от консерва (1 ч.ч.). Прибавяме черен пипер на вкус и задушаваме, докато останат на мазнина. Ръсваме последователно магданоз и риган на вкус, пушен червен пипер (1 к.л.), сладък червен пипер (1 к.л.) и брашно (1 с.л.). Разбъркваме и наливаме топла вода (4 ч.ч.). Като поври няколко минути прибавяме доматено пюре (1-2 ч.л.). Опитваме и при необходимост посоляваме по вкус. Готвим яхнията докато зеленчуците се сварят и до предпочитаната гъстота на соса.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Яхния от грах и червено цвекло
От форум:
От друг сайт: