Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Яхния от грах и червено цвекло

Яхния от грах и червено цвекло

Разпечатай

от готварската книга на Димитринка Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. грах от консерва
1 бр. лук
1 бр. червено цвекло
1/2 ч.ч. кисело зеле, нарязано ситно
1-2 ч.л. доматено пюре
магданоз
сушен риган
сушен черен пипер
1 к.л. пушен червен пипер
1 к.л. сладък червен пипер
3 с.л. олио
1 с.л. брашно
4 ч.ч. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Яхния от грах и червено цвекло

Цвеклото измиваме добре, белим и отново измиваме. Нарязваме на малки кубчета. Белим лука и нарязваме на едро. В олио (3 с.л.) и вода (1/2 ч.ч.) задушаваме нарязаните лук, цвекло, кисело зеле (измито добре с вода) и грах от консерва (1 ч.ч.). Прибавяме черен пипер на вкус и задушаваме, докато останат на мазнина. Ръсваме последователно магданоз и риган на вкус, пушен червен пипер (1 к.л.), сладък червен пипер (1 к.л.) и брашно (1 с.л.). Разбъркваме и наливаме топла вода (4 ч.ч.). Като поври няколко минути прибавяме доматено пюре (1-2 ч.л.). Опитваме и при необходимост посоляваме по вкус. Готвим яхнията докато зеленчуците се сварят и до предпочитаната гъстота на соса.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Яхния от грах и червено цвекло


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама