Публикувана от Димитринка Димова на 03 Декември 2017
![]() | Необходими продукти 1 ч.ч. грах от консерва 1 бр. лук 1 бр. червено цвекло 1/2 ч.ч. кисело зеле, нарязано ситно 1-2 ч.л. доматено пюре магданоз сушен риган сушен черен пипер 1 к.л. пушен червен пипер 1 к.л. сладък червен пипер 3 с.л. олио 1 с.л. брашно 4 ч.ч. вода |
Цвеклото измиваме добре, белим и отново измиваме. Нарязваме на малки кубчета. Белим лука и нарязваме на едро. В олио (3 с.л.) и вода (1/2 ч.ч.) задушаваме нарязаните лук, цвекло, кисело зеле (измито добре с вода) и грах от консерва (1 ч.ч.). Прибавяме черен пипер на вкус и задушаваме, докато останат на мазнина. Ръсваме последователно магданоз и риган на вкус, пушен червен пипер (1 к.л.), сладък червен пипер (1 к.л.) и брашно (1 с.л.). Разбъркваме и наливаме топла вода (4 ч.ч.). Като поври няколко минути прибавяме доматено пюре (1-2 ч.л.). Опитваме и при необходимост посоляваме по вкус. Готвим яхнията докато зеленчуците се сварят и до предпочитаната гъстота на соса. |