Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Ягодова торта
Ягодова торта
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг. ягоди
2 пак. желатин ( по 10 гр.)
200 гр. захар
700 гр. вода
За блата: 4 яйца
150 гр. захар
150 гр. брашно
Яйцата, 150 г. захар и брашното се разбиват добре. Получената смес се изсипва в малка тава. Пече се 20 мин. на 180 градуса. Двете пакетчета желатин се оставят да престоят 30 мин. в 200 г. хладка вода. През това време разбиваме 200 г. измити ягоди с 200 г. захар. На водна баня разтваряме вече набъбналия желатин (на слаб котлон и без да завира), след което прибавяме 500 г. вода. Прибавяме разбитите ягоди със захар. Нареждаме останалите около 800 г. измити и нарязани ягоди върху блата и изсипваме желатиновата смес. Оставяме да се стегне в хладилника поне 2 часа.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ягодите са любимия ми плод и с нетърпение ги чакам, за да опитам тази торта. Не знам дали ще се получи добре със замразени ягоди, каквито продават по магазините сега. Благодаря за рецептата!
Ако желаете, може да сложите линк към Ягодова торта
От форум:
От друг сайт:
Нина Райчева