Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Ягодова торта
Ягодова торта

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг. ягоди
2 пак. желатин ( по 10 гр.)
200 гр. захар
700 гр. вода
За блата: 4 яйца
150 гр. захар
150 гр. брашно
Яйцата, 150 г. захар и брашното се разбиват добре. Получената смес се изсипва в малка тава. Пече се 20 мин. на 180 градуса. Двете пакетчета желатин се оставят да престоят 30 мин. в 200 г. хладка вода. През това време разбиваме 200 г. измити ягоди с 200 г. захар. На водна баня разтваряме вече набъбналия желатин (на слаб котлон и без да завира), след което прибавяме 500 г. вода. Прибавяме разбитите ягоди със захар. Нареждаме останалите около 800 г. измити и нарязани ягоди върху блата и изсипваме желатиновата смес. Оставяме да се стегне в хладилника поне 2 часа.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ягодите са любимия ми плод и с нетърпение ги чакам, за да опитам тази торта. Не знам дали ще се получи добре със замразени ягоди, каквито продават по магазините сега. Благодаря за рецептата!
Ако желаете, може да сложите линк към Ягодова торта
От форум:
От друг сайт:
Нина Райчева