www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Ralica Georgieva на 15 Септември 2011

Ягодова торта

Необходими продукти
1 кг. ягоди
2 пак. желатин ( по 10 гр.)
200 гр. захар
700 гр. вода

За блата: 4 яйца
150 гр. захар
150 гр. брашно

Яйцата, 150 г. захар и брашното се разбиват добре. Получената смес се изсипва в малка тава. Пече се 20 мин. на 180 градуса. Двете пакетчета желатин се оставят да престоят 30 мин. в 200 г. хладка вода. През това време разбиваме 200 г. измити ягоди с 200 г. захар. На водна баня разтваряме вече набъбналия желатин (на слаб котлон и без да завира), след което прибавяме 500 г. вода. Прибавяме разбитите ягоди със захар. Нареждаме останалите около 800 г. измити и нарязани ягоди върху блата и изсипваме желатиновата смес. Оставяме да се стегне в хладилника поне 2 часа.