Публикувана от Ralica Georgieva на 15 Септември 2011
Необходими продукти 1 кг. ягоди 2 пак. желатин ( по 10 гр.) 200 гр. захар 700 гр. вода За блата: 4 яйца 150 гр. захар 150 гр. брашно | |
Яйцата, 150 г. захар и брашното се разбиват добре. Получената смес се изсипва в малка тава. Пече се 20 мин. на 180 градуса. Двете пакетчета желатин се оставят да престоят 30 мин. в 200 г. хладка вода. През това време разбиваме 200 г. измити ягоди с 200 г. захар. На водна баня разтваряме вече набъбналия желатин (на слаб котлон и без да завира), след което прибавяме 500 г. вода. Прибавяме разбитите ягоди със захар. Нареждаме останалите около 800 г. измити и нарязани ягоди върху блата и изсипваме желатиновата смес. Оставяме да се стегне в хладилника поне 2 часа. |