Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Ябълкова баница
Ябълкова баница

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
половин пак. фини кори за баница
4-5 средно големи ябълки
1 пак. канела
1 масло
1/2 ч.ч. захар
пудра захар за поръсване на баницата
Обелваме и рендосваме ябълките. Отцеждат се от сока, който са пуснали и се наръсват със захарта и канелата. Разбъркват се добре. Стопяваме маслото и намазваме тавичката. Взимаме по две кори за баница поръсваме ги с масло и слагаме от ябълките. Навиваме на руло и поставяме в тавичката. Отново взимаме две кори и по същия начин ги навиваме с ябълките, правим същото до изчерпване на продуктите. Преди печене се наръсва с 2-3 с.л. от маслото. Печем на умерена фурна до готовност. След като изстине баницата се наръсва с пудра захар.
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Ябълкова баница
От форум:
От друг сайт: