Публикувана от Диана Димитрова на 23 Септември 2012
![]() | Необходими продукти половин пак. фини кори за баница 4-5 средно големи ябълки 1 пак. канела 1 масло 1/2 ч.ч. захар пудра захар за поръсване на баницата |
Обелваме и рендосваме ябълките. Отцеждат се от сока, който са пуснали и се наръсват със захарта и канелата. Разбъркват се добре. Стопяваме маслото и намазваме тавичката. Взимаме по две кори за баница поръсваме ги с масло и слагаме от ябълките. Навиваме на руло и поставяме в тавичката. Отново взимаме две кори и по същия начин ги навиваме с ябълките, правим същото до изчерпване на продуктите. Преди печене се наръсва с 2-3 с.л. от маслото. Печем на умерена фурна до готовност. След като изстине баницата се наръсва с пудра захар. |