Публикувана от Анелия Терзиева на 17 Октомври 2011
![]() | Необходими продукти 1 пакет готови кори за баница (500 гр) 1 кг ябълки 3 супени лъжици галета 200 гр смлени орехи 2 чаени лъжички канела 200 гр захар кристална 250 мл олио 200 гр пудра захар |
Ябълките се обелват и настъргват на едро. Към настърганите ябълки се прибавят канелата, орехите, захарта и галетата, за да се "обере" влажността на ябълките. Тавата, в която ще се пече шрудела се намазва с олио. Вземат се две кори, намазват се с олио и плънката се разпределя отгоре (откъм късата страна на кората се слага плънка в единия край и още малко посредата) и се навиват на руло. Пече се в умерена фурна (200 градуса) около 30-40 минути. При сервиране може да се поръси с пудра захар или да се залее с горещ захарен сироп. |