Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Ябълков пай - II вариант
Ябълков пай - II вариант
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за тестото:
около 700 гр. брашно
1 ч.ч. мас
1 ч.ч. захар
100 гр. кисело мляко
1 яйце
1 ч.л. сода
за плънката:
2-3 едри ябълки
1/2 ч.ч.захар
1 ч.л.канела
1 ч.ч.счукани орехи
Яйцето се разбива със захарта и киселото мляко със содата. Получената смес се омесва на меко тесто с брашното. Оставя се за 1 час в хладилник.
Ябълките се обелват и рендосват и към тях се прибавят захарта, канелата и орехите. Тестото се разделя на 2 части и едната част се разточва на кръгла кора с големина малко по-голяма от големината на тавичката. Поставя се в тавичката, дъното се надупчва с вилица, за да не се вдига, сипва се плънката, заравнява се и отгоре се слага другата част от тестото, която също е разточена на кръгла кора. Притискат се краищата и излишното тесто се изрязва като от него се прави украса по желание. Преди да се сложи във фурната отгоре се надупчва с вилица. Пече се на 180 градуса до готовност. Когато е готов се поръсва с пудра захар.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Ябълков пай - II вариант
От форум:
От друг сайт: