Публикувана от Nikolai Lukov на 31 Януари 2013
Необходими продукти за тестото: около 700 гр. брашно 1 ч.ч. мас 1 ч.ч. захар 100 гр. кисело мляко 1 яйце 1 ч.л. сода за плънката: 2-3 едри ябълки 1/2 ч.ч.захар 1 ч.л.канела 1 ч.ч.счукани орехи | |
Яйцето се разбива със захарта и киселото мляко със содата. Получената смес се омесва на меко тесто с брашното. Оставя се за 1 час в хладилник. Ябълките се обелват и рендосват и към тях се прибавят захарта, канелата и орехите. Тестото се разделя на 2 части и едната част се разточва на кръгла кора с големина малко по-голяма от големината на тавичката. Поставя се в тавичката, дъното се надупчва с вилица, за да не се вдига, сипва се плънката, заравнява се и отгоре се слага другата част от тестото, която също е разточена на кръгла кора. Притискат се краищата и излишното тесто се изрязва като от него се прави украса по желание. Преди да се сложи във фурната отгоре се надупчва с вилица. Пече се на 180 градуса до готовност. Когато е готов се поръсва с пудра захар. |