Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Хрупкави панирани крилца с подправки
Хрупкави панирани крилца с подправки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг пилешки крилца
1 ч.л. черен пипер
1 с.л. кимион
1 и 1/2 с.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
1 с.л. сушен риган
подправка за пиле
2 с.л. сладък соев сос
сокът от 1/2 лимон
1 с.л. разтопен мед
3 с.л. олио или зехтин
галета
Приготвя се марината от всички изброени продукти за нея, като мазнината, лимоновия сок и медът се слагат най-накрая. Пилешките крилца се измиват добре. Накисват се в готовата марината, разбъркват се добре с ръка и се оставят да престоят в нея около 2-3 часа. След това крилцата се овалват в галета и се подреждат върху тава, застлана с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна, на средна температура около 30-35 минути. Пет минути преди края на печенето, тавата се сваля най-долу във фурната и се допича така.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Хрупкави панирани крилца с подправки
От форум:
От друг сайт: