Начало » Закуски » Рецепти за Палачинки » рецепта Гюзлеми
Гюзлеми

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
250 мл кисело мляко
150 мл прясно мляко
100 мл вода
около 800 - 830 гр брашно /за средно меко тесто/
1 ч.л. /равна/ сода
2 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
200-250 гр сирене
10 -12 с.л. размекната мас /може и с масло, но по-вкусни стават с мас/
Содата се разтваря в киселото мляко, добавят се прясното мляко, водата, олиото, солта, захарта и се разбърква. Към сместа се прибавя пресятото брашно и се замесва средно меко тесто, което се покрива и се оставя за 1 час. Тестото се разделя на 6 топки. От всяка се разточва кора с дебелина 1 мм. Маже се с мас и се поръсва със ситно натрошено сирене. Навива се на руло, раздърпва се леко и се усуква. От единия край на усуканото тесто се навива охлювче нагоре, а от другия край също се навива охлювче, но надолу. Мажат се охлювчетата с мас и се поставят едно върху друго. Разточва се гюзлема с дебелина 5 мм. Пече се на сач или тиган, предварително загрят и намазан с мазнина.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Вкусни стават, уникално вкусни :)
Ако желаете, може да сложите линк към Гюзлеми
От форум:
От друг сайт:
Даниела Иванова