Начало » Закуски » Рецепти за Палачинки » рецепта Гюзлеми
Гюзлеми

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
250 мл кисело мляко
150 мл прясно мляко
100 мл вода
около 800 - 830 гр брашно /за средно меко тесто/
1 ч.л. /равна/ сода
2 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
200-250 гр сирене
10 -12 с.л. размекната мас /може и с масло, но по-вкусни стават с мас/
Содата се разтваря в киселото мляко, добавят се прясното мляко, водата, олиото, солта, захарта и се разбърква. Към сместа се прибавя пресятото брашно и се замесва средно меко тесто, което се покрива и се оставя за 1 час. Тестото се разделя на 6 топки. От всяка се разточва кора с дебелина 1 мм. Маже се с мас и се поръсва със ситно натрошено сирене. Навива се на руло, раздърпва се леко и се усуква. От единия край на усуканото тесто се навива охлювче нагоре, а от другия край също се навива охлювче, но надолу. Мажат се охлювчетата с мас и се поставят едно върху друго. Разточва се гюзлема с дебелина 5 мм. Пече се на сач или тиган, предварително загрят и намазан с мазнина.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Вкусни стават, уникално вкусни :)
Ако желаете, може да сложите линк към Гюзлеми
От форум:
От друг сайт:
Даниела Иванова