Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Френска селска торта

Френска селска торта

Разпечатай

от готварската книга на Елена Пенчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блатовете:
1 бр. яйце
150 г захар
50 г масло
2 с.л. мед
2 ч.л. сода
400 г брашно
200 мл прясно мляко

за крема:

900 мл заквасена сметана
10 с.л. захар
200 г орехи

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Френска селска торта

Разбиват се яйцата и захарта, после бавно се добавят млякото, меда, содата и маргарина. Получената смес се вари на бавен огън до получаването на златист цвят (около 30 минути). Докато е още топла сместа се изсипва брашното и се омесва. От полученото тесто могат да се оформят 7-9 топки, всяка с тегло около 85 г. Всяка топка се разточва на много тънка кора с диаметър 28-30 см, дебелина 3 мм и се пече. За една торта се използват само пет от блатовете.

Крем: На ръка се разбъркват сметаната и захарта и се намазва всяка кора, след което се посипва с орехи. Тортата се прави само с 5 (пет) блата. Така приготвената торта се увива във фолио и се оставя поне 5 часа в хладилник


Продукти: яйце, захар, краве масло, мед, сода, брашно, прясно мляко, сметана, орехи

Тагове: Френска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Френска торта

Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар02 Декември 2014
Елена Пенчева
Да, всеки път обира овациите. Предпочитам я дори пред шоколадовите!
Аватар30 Ноември 2014
Петя Тодорова
Невероятна е и се харесва на всички опитали я ;)



Ако желаете, може да сложите линк към Френска селска торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама