Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Еклери с млечен крем и сметана

Еклери с млечен крем и сметана

Разпечатай

от готварската книга на Мима Фортунова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
1 чаена чаша вода
1 чаена чаша брашно
1/2 каф.чашка олио
1 супена лъжица краве масло
4 яйца
щипка сол

за крема:

2 чаени чаши прясно мляко
1/2 пакетче десертно нишесте (или повече при необходимост за по-голяма гъстота на крема)
1 ванилия
5 супени лъжици захар (или на вкус)
1 яйце
1 пакетче суха сладкарска сметана и прясно мляко, колкото е необходимо за разбиване на сметаната според указанията на опаковката

за глазурата:

1 ч.лъжица какао
1 суп.лъжица захар
1-2 суп.лъжици краве масло
1 супена лъжица вода
1 чаена лъжичка нишесте

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Еклери с млечен крем и сметана

Правим парено тесто, като слагаме водата, олиото и маслото с щипка сол да заври. Изключваме котлона и сипваме наведнъж брашното. Бъркаме докато се образува тесто и се събере на топка. Дръпваме от котлона и оставяме да се охлади. След това прибавяме постепенно яйцата и образувалото се хомогенно тесто слагаме в шприц или в найлонова торбичка и шприцоваме еклери в намазана с мазнина и посипана с брашно тавичка. Шприцоваме на разстояние, за да не залепват при печене. Изпичаме еклерите в по-гореща фурна около 200 градуса.

Приготвяме крема, като слагаме 1 и 1/2 чаена чаша прясно мляко със захар, маслото и 1 ванилия да заври. Дръпваме от котлона и прибавяме смесени яйце, нишесте и 1/2 чаена чаша прясно мляко. Връщаме на котлона и с непрекъснато разбъркване сваряваме крем. Готовият крем оставяме да се охлади, покрит с полиетиленово фолио, за да не хване коричка. Разбиваме сметаната с прясно мляко според указанията на опаковката и смесваме с охладения млечен крем.

Еклерите пълним с крема и гарнираме с глазура, която приготвяме като смесваме маслото, какаото, захарта, водата и слагаме на котлона. Като се смесят добре и маслото се разтопи, прибавяме размито в малко вода нишесте. Със сварената глазура украсяваме еклерите.


Продукти: вода, брашно, олио, краве масло, яйца, сол, прясно мляко, нишесте, ванилия, захар, сметана, какао

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Еклери
Еклери - II вариант
Еклери - III вариант
Еклерова торта

Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар10 Декември 2013
Диана Димитрова
Мммм... страхотни са!!!



Ако желаете, може да сложите линк към Еклери с млечен крем и сметана


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама