Начало » Предястия » Рецепти за Студени предястия » рецепта Еклери с коприва, сушен лук и пълнеж със скаморца

Еклери с коприва, сушен лук и пълнеж със скаморца

Разпечатай

от готварската книга на Марина Голева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. вода
1 ч.ч. брашно
4 яйца
100 гр. масло
1 с.л. коприва на прах
2 с.л. сушен лук
50 гр. скаморца
топено сирене
магданоз
сол
пипер
меланж

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Еклери с коприва, сушен лук и пълнеж със скаморца

За приготвянето на еклерите сложете в тенджера водата, маслото и солта и оставете да заврят. След това добавете брашното, копривата, сушения лук и пипера. Бъркайте с дървена лъжица докато се образува топка. Охладете за 2-3 минути и прибавете едно по едно яйцата като непрекъснато бъркате. От сместа оформете топчета с помощта на лъжица. Еклерите се пекат на 180 градуса (с вентилатор) за около 30 минути.

За пълнежа настържете скаморцата и прибавете топеното сирене и ситно нарязан магданоз. Разрежете еклерите на две и сложете от пълнежа. Усетете сладостта, която придава сушения лук и опушения аромат на скаморцата! Ястието добре се комбинира с чаша охладено Шардоне.

Идеята за еклерите е взаимствана от списание "Меню". Добър апетит!

Готвенето като страст и въображение.. https://magecreations.blogspot.com/



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Еклери с коприва, сушен лук и пълнеж със скаморца


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама