Начало » Предястия » Рецепти за Студени предястия » рецепта Еклери с коприва, сушен лук и пълнеж със скаморца

Еклери с коприва, сушен лук и пълнеж със скаморца

Разпечатай

от готварската книга на Марина Голева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. вода
1 ч.ч. брашно
4 яйца
100 гр. масло
1 с.л. коприва на прах
2 с.л. сушен лук
50 гр. скаморца
топено сирене
магданоз
сол
пипер
меланж

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Еклери с коприва, сушен лук и пълнеж със скаморца

За приготвянето на еклерите сложете в тенджера водата, маслото и солта и оставете да заврят. След това добавете брашното, копривата, сушения лук и пипера. Бъркайте с дървена лъжица докато се образува топка. Охладете за 2-3 минути и прибавете едно по едно яйцата като непрекъснато бъркате. От сместа оформете топчета с помощта на лъжица. Еклерите се пекат на 180 градуса (с вентилатор) за около 30 минути.

За пълнежа настържете скаморцата и прибавете топеното сирене и ситно нарязан магданоз. Разрежете еклерите на две и сложете от пълнежа. Усетете сладостта, която придава сушения лук и опушения аромат на скаморцата! Ястието добре се комбинира с чаша охладено Шардоне.

Идеята за еклерите е взаимствана от списание "Меню". Добър апетит!

Готвенето като страст и въображение.. https://magecreations.blogspot.com/



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Еклери с коприва, сушен лук и пълнеж със скаморца


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди