Публикувана от Марина Голева на 06 Август 2012
![]() | Необходими продукти 1 ч.ч. вода 1 ч.ч. брашно 4 яйца 100 гр. масло 1 с.л. коприва на прах 2 с.л. сушен лук 50 гр. скаморца топено сирене магданоз сол пипер меланж |
За приготвянето на еклерите сложете в тенджера водата, маслото и солта и оставете да заврят. След това добавете брашното, копривата, сушения лук и пипера. Бъркайте с дървена лъжица докато се образува топка. Охладете за 2-3 минути и прибавете едно по едно яйцата като непрекъснато бъркате. От сместа оформете топчета с помощта на лъжица. Еклерите се пекат на 180 градуса (с вентилатор) за около 30 минути. За пълнежа настържете скаморцата и прибавете топеното сирене и ситно нарязан магданоз. Разрежете еклерите на две и сложете от пълнежа. Усетете сладостта, която придава сушения лук и опушения аромат на скаморцата! Ястието добре се комбинира с чаша охладено Шардоне. Идеята за еклерите е взаимствана от списание "Меню". Добър апетит! Готвенето като страст и въображение.. https://magecreations.blogspot.com/ |