Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Двойно печен двуцветен сладкиш със сладко

Двойно печен двуцветен сладкиш със сладко

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
щипка сода за хляб
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. сладко от праскови
1 ч.ч. кисело мляко
орехи - нарязани на ситно
3 ч.л. какао

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Двойно печен двуцветен сладкиш със сладко

Чукваме едно по едно яйцата в дълбока купа. Разбиваме ги с миксер със захарта. Добавяме олиото и пак разбиваме. Смесваме содата с млякото да шупне и разбъркваме. Брашното се пресява. Добавя се бакпулвера и се разбърква. Прибавяме към яйчената смес млякото със содата и разбъркваме. После добавяме и брашното постепенно. Разбъркваме много добре. Намазнявяме с олио или масло форма за торта и я посипваме леко с брашно. Разпределяме сместа на две части. Изсипваме половината смес и заглаждаме внимателно. Печем сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като стане готов го мажем със сладко от праскови с помощта на лъжица. Нанасяме от сладкото равномерно по повърхността. В другата половина от сместа, която ни остана слагаме какаото и разбъркваме. Изсипваме кашата върху сладкиша и заглаждаме внимателно. След като сме изсипали какаовата смес равномерно наръсваме с нарязани на дребно орехови ядки. Пак печем на 180 градуса, но само горе. Вече готов го вадим от тортената форма с ринг внимателно след като е поизстинал. Режем на триъгълници като торта. Получава се двойно печен двуцветен сладкиш със сладко - вкусен, ароматен, мек. Хапваме с кафе. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Двойно печен двуцветен сладкиш със сладко


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама