Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Дробчета по селски
Дробчета по селски
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
600 г пилешки дробчета
300 г стар лук
500 г домати
200 г печени чушки
1 ч л червен пипер
70 -100 мл олио
чубрица
щипка захар
пресен магданоз
2-3 скилидки чесън
2-3 дафинови листа
Дробчетата се измиват и се оставят да се отцедят. Лукът се нарязва, печените зелени чушки се нарязват на едри парчета.
В загрято олио се запържват пилешките дробчета и се изваждат. В същата мазнина се задушават нарязания лук и печените чушки. Добавят се нарязаните домати, може и от консерва, 3 скилидки чесън, дафинов лист, 1 ч л червен пипер и се разбърква. Овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и щипка захар заради доматите. Сосът се оставя да поври. Накрая се прибавят пилешките дробчета и нарязан магданоз. След като малко поври 4-5 мин. ястието е готово. Добър апетит !
Още рецепти за Ястия с пилешко месо
Пилешки дробчета с много лук на фурна
Пилешки дробчета и сърца с много лук и гъби
Запеканка с тиквички и пилешко месо
Печено пиле с гъби, картофи и счукан чесън
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Дробчета по селски
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова