www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 24 Януари 2014

Дробчета по селски

Необходими продукти
600 г пилешки дробчета
300 г стар лук
500 г домати
200 г печени чушки
1 ч л червен пипер
70 -100 мл олио
чубрица
щипка захар
пресен магданоз
2-3 скилидки чесън
2-3 дафинови листа

Дробчетата се измиват и се оставят да се отцедят. Лукът се нарязва, печените зелени чушки се нарязват на едри парчета.

В загрято олио се запържват пилешките дробчета и се изваждат. В същата мазнина се задушават нарязания лук и печените чушки. Добавят се нарязаните домати, може и от консерва, 3 скилидки чесън, дафинов лист, 1 ч л червен пипер и се разбърква. Овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и щипка захар заради доматите. Сосът се оставя да поври. Накрая се прибавят пилешките дробчета и нарязан магданоз. След като малко поври 4-5 мин. ястието е готово. Добър апетит !