Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с риба » рецепта Домашно суши със сьомга

Домашно суши със сьомга

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

250 г ориз за суши
2 с.л. оцет
1 с.л. захар
1/2 ч.л. морска сол
пушена сьомга
5 листа нори (морски водорасли, сушени, печени и предназначени за приготвяне на суши рулца)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Домашно суши със сьомга

Измийте ориза много добре (водата трябва да остава бистра след допира с него) и го оставете да се отцеди за 1ч. (аз нямах търпение и не съм го отцеждала толкова, и без това после пак се добавя вода). Сварете ориза в 300 ml вода за 15 минути при затворен капак на тих огън. Оставете го още 10 минути без да отваряте капака на изключен котлон. Смесете оцета, захарта и солта. Изсипете сварения ориз в дървена купа и напръскайте със сместа. Разбъркайте с дървена лъжица.

Върху рогозка сложете прозрачно домакинско фолио и отгоре една кора нори с лъскавата страна надолу. Отгоре с влажни пръсти разстелете 6 с.л. от сварения ориз (височина максимум 1 см). Върху него сложете пушената сьомга. Навийте на руло кората и я завийте във фолиото. Така пригответе и останалите кори. Нарежете всяко руло на 6 части.

Приятно е, макар и да не сме свикнали с вкуса, който придават корите нори.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Домашно суши със сьомга


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама