Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Домашна торта

Домашна торта

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блатовете:
6 яйца
300 гр захар
200 мл олио
1 кофичка кисело мляко
2 ч.ч. брашно /ако е необходимо добавете още малко/
1 равна супена лъжица сода бикарбонат
2 с.л. какао

за крема:
1200 мл прясно мляко
6 жълтъка
6 с.л. брашно
1/2 ч.ч захар

за глазура:

400 мл сладкарска сметана
150 гр шоколад с лешници

за бишкотите:

2 яйца
1/2 чаена чаша пудра захар
4-5 с.л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Домашна торта

Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото и киселото мляко. Добавете сухите съставки и разбъркайте до гладко кексово тесто. Разделете на три части и изпечете в кръгла форма, на дъното на която сте сложили хартия за печене.

Сложете млякото да заври. Добавете внимателно жълтъците и бъркайте. Прибавете захарта и брашното постепенно. Бъркайте непрекъснато да сгъстяване. Сглобете блатовете, като обилно мажете с крем и оставете да изстине. Разбийте сметаната и намажете тортата.

За бишкотите:
Разбийте яйцата с пудрата захар. Добавете брашното и разбъркайте. В тава, на дъното на която има хартия за печене, с помощта на лъжица, оформете бишкотите /сипвате с лъжица и тестото се разстила/. Изпечете ги внимателно, без да почерняват. Готовите кръгчетата разрежете на половинки. Налепете полукръгчета отстрани на блатовете, за да оформите тортата. За да я завършите, полейте с разтопен шоколад на водна баня.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Домашна торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама