Публикувана от Веселина Константинова на 27 Май 2013
![]() | Необходими продукти за блатовете: 6 яйца 300 гр захар 200 мл олио 1 кофичка кисело мляко 2 ч.ч. брашно /ако е необходимо добавете още малко/ 1 равна супена лъжица сода бикарбонат 2 с.л. какао за крема: 1200 мл прясно мляко 6 жълтъка 6 с.л. брашно 1/2 ч.ч захар за глазура: 400 мл сладкарска сметана 150 гр шоколад с лешници за бишкотите: 2 яйца 1/2 чаена чаша пудра захар 4-5 с.л. брашно |
Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото и киселото мляко. Добавете сухите съставки и разбъркайте до гладко кексово тесто. Разделете на три части и изпечете в кръгла форма, на дъното на която сте сложили хартия за печене. Сложете млякото да заври. Добавете внимателно жълтъците и бъркайте. Прибавете захарта и брашното постепенно. Бъркайте непрекъснато да сгъстяване. Сглобете блатовете, като обилно мажете с крем и оставете да изстине. Разбийте сметаната и намажете тортата. За бишкотите: Разбийте яйцата с пудрата захар. Добавете брашното и разбъркайте. В тава, на дъното на която има хартия за печене, с помощта на лъжица, оформете бишкотите /сипвате с лъжица и тестото се разстила/. Изпечете ги внимателно, без да почерняват. Готовите кръгчетата разрежете на половинки. Налепете полукръгчета отстрани на блатовете, за да оформите тортата. За да я завършите, полейте с разтопен шоколад на водна баня. |