Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Домашна бискветена торта

Домашна бискветена торта

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет бисквити " Закуска"
какао
1 литър прясно мляко
1 ч.чаша захар кристална
1 ч.чаена лъжица пудра захар
1 ч. чаена лъжичка нес кафе
3-4 суп.лъжици брашно
2 пакетчета ванилия
1 яйце
краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Домашна бискветена торта

Приготвяме крема, като кипваме около 800 мл. от млякото и в него добавяме последователно, бучка масло, кристалната захар и смес от яйцето, брашното и малко от останалото мляко и накрая двете ванилии. Бъркаме непрекъсното и когато кипне, сваляме от котлона. Съдът, в който ще подреждаме тортата намокряме леко със студена вода. Бисквитите накисваме в останалото мляко, в което сме разтворили пудрата захар и кафето. Подреждаме слой бисквити, слой крем и така докато напълним съда, като завършваме с крем. Оставяме няколко часа да престои в хладилник докато стегне. Украсяваме по желание.


Продукти: бисквити, какао, прясно мляко, захар, пудра захар, нес кафе, брашно, ванилия, яйца, краве масло

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар07 Януари 2012
Анелия Терзиева
Винаги домашното е по-добро-няма спор:)
Аватар16 Декември 2011
Татяна Караджова
най-харесвам торти и сладкиши домашно приготвени, а не с готови блатове и кремове от пакетчета



Ако желаете, може да сложите линк към Домашна бискветена торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама