Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Домашна бискветена торта

Домашна бискветена торта

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет бисквити " Закуска"
какао
1 литър прясно мляко
1 ч.чаша захар кристална
1 ч.чаена лъжица пудра захар
1 ч. чаена лъжичка нес кафе
3-4 суп.лъжици брашно
2 пакетчета ванилия
1 яйце
краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Домашна бискветена торта

Приготвяме крема, като кипваме около 800 мл. от млякото и в него добавяме последователно, бучка масло, кристалната захар и смес от яйцето, брашното и малко от останалото мляко и накрая двете ванилии. Бъркаме непрекъсното и когато кипне, сваляме от котлона. Съдът, в който ще подреждаме тортата намокряме леко със студена вода. Бисквитите накисваме в останалото мляко, в което сме разтворили пудрата захар и кафето. Подреждаме слой бисквити, слой крем и така докато напълним съда, като завършваме с крем. Оставяме няколко часа да престои в хладилник докато стегне. Украсяваме по желание.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар07 Януари 2012
Анелия Терзиева
Винаги домашното е по-добро-няма спор:)
Аватар16 Декември 2011
Татяна Караджова
най-харесвам торти и сладкиши домашно приготвени, а не с готови блатове и кремове от пакетчета



Ако желаете, може да сложите линк към Домашна бискветена торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама