Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Домашна бискветена торта

Домашна бискветена торта

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет бисквити " Закуска"
какао
1 литър прясно мляко
1 ч.чаша захар кристална
1 ч.чаена лъжица пудра захар
1 ч. чаена лъжичка нес кафе
3-4 суп.лъжици брашно
2 пакетчета ванилия
1 яйце
краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Домашна бискветена торта

Приготвяме крема, като кипваме около 800 мл. от млякото и в него добавяме последователно, бучка масло, кристалната захар и смес от яйцето, брашното и малко от останалото мляко и накрая двете ванилии. Бъркаме непрекъсното и когато кипне, сваляме от котлона. Съдът, в който ще подреждаме тортата намокряме леко със студена вода. Бисквитите накисваме в останалото мляко, в което сме разтворили пудрата захар и кафето. Подреждаме слой бисквити, слой крем и така докато напълним съда, като завършваме с крем. Оставяме няколко часа да престои в хладилник докато стегне. Украсяваме по желание.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар07 Януари 2012
Анелия Терзиева
Винаги домашното е по-добро-няма спор:)
Аватар16 Декември 2011
Татяна Караджова
най-харесвам торти и сладкиши домашно приготвени, а не с готови блатове и кремове от пакетчета



Ако желаете, може да сложите линк към Домашна бискветена торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама