Начало » Супи » Рецепти за Зеленчукови супи » рецепта Чорба от праз лук
Чорба от праз лук

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 стръка праз
1 глава лук
1 ч.лъжичка брашно
1 чаена лъжичка червен пипер
черен пипер и листа сушена целина на вкус
който харесва може да прибави и 1 кубче пилешки бульон
зехтин или олио колкото е необходимо
сок от лимон
крутони за сервиране
Нарязаните ситно праз и лук задушаваме в зехтин или олио и малко вода. Като омекнат прибавяме 1 ч.лъжичка червен пипер и чаена лъжичка брашно. Наливаме топла вода и прибавяме черен пипер, сушените листа целина на вкус, натрошен пилешки бульон. Досваряваме чорбата. При необходимост добавяме сол. Поднасяме чорбата със сок от лимон и кубчета крутони.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Чорба от праз лук
От форум:
От друг сайт: