www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 04 Април 2014

Чорба от праз лук

Необходими продукти
2 стръка праз
1 глава лук
1 ч.лъжичка брашно
1 чаена лъжичка червен пипер
черен пипер и листа сушена целина на вкус
който харесва може да прибави и 1 кубче пилешки бульон
зехтин или олио колкото е необходимо
сок от лимон
крутони за сервиране

Нарязаните ситно праз и лук задушаваме в зехтин или олио и малко вода. Като омекнат прибавяме 1 ч.лъжичка червен пипер и чаена лъжичка брашно. Наливаме топла вода и прибавяме черен пипер, сушените листа целина на вкус, натрошен пилешки бульон. Досваряваме чорбата. При необходимост добавяме сол. Поднасяме чорбата със сок от лимон и кубчета крутони.