Публикувана от Илияна Димова на 04 Април 2014
Необходими продукти 2 стръка праз 1 глава лук 1 ч.лъжичка брашно 1 чаена лъжичка червен пипер черен пипер и листа сушена целина на вкус който харесва може да прибави и 1 кубче пилешки бульон зехтин или олио колкото е необходимо сок от лимон крутони за сервиране | |
Нарязаните ситно праз и лук задушаваме в зехтин или олио и малко вода. Като омекнат прибавяме 1 ч.лъжичка червен пипер и чаена лъжичка брашно. Наливаме топла вода и прибавяме черен пипер, сушените листа целина на вкус, натрошен пилешки бульон. Досваряваме чорбата. При необходимост добавяме сол. Поднасяме чорбата със сок от лимон и кубчета крутони. |