Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Баница на четири слоя

Баница на четири слоя

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

фини кори за баница
3 яйца и 1 белтък
жълтък за намазване с 1 с.л кисело мляко
350 г. сирене
200 г. кисело мляко
70 мл. олио
1 ч.л сол
1/2 ч.л сода бикарбонат
50 г. масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Баница на четири слоя

Чукваме 3 от яйцата в купа. На 1 бр. яйце отделяме белтъка и го прибавяме при другите. Разбиваме ги. Жълтъкът го слагаме в купичка и го разбиваме с вилица, заедно с 1 с.л кисело мляко. Натрошаваме сиренето. Добавяме натрошеното сирене в купата при яйцата. В киселото мляко гасим содата. Прибавяме и нея в купата, заедно със солта и олиото. Отваряме си корите за баница и ги разгъваме. Вземаме една кора, с лъжица наръсваме със сместа, върху нея поставяме втора кора, отново се наръсва, поставят се трета и четвърта кора по същия начин. Навиваме корите на руло и слагаме в кръгла тава. Това правим и с другите кори докато свършат те и кашата в купата. Вече като навием четислойната баница я мажем с жълтъка и киселото мляко с четка. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност на баницата. Рецептата е от кулинарен блог на Кремена Русева. Опитайте!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Баница на четири слоя


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама