Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Баница на четири слоя
Баница на четири слоя
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
фини кори за баница
3 яйца и 1 белтък
жълтък за намазване с 1 с.л кисело мляко
350 г. сирене
200 г. кисело мляко
70 мл. олио
1 ч.л сол
1/2 ч.л сода бикарбонат
50 г. масло
Чукваме 3 от яйцата в купа. На 1 бр. яйце отделяме белтъка и го прибавяме при другите. Разбиваме ги. Жълтъкът го слагаме в купичка и го разбиваме с вилица, заедно с 1 с.л кисело мляко. Натрошаваме сиренето. Добавяме натрошеното сирене в купата при яйцата. В киселото мляко гасим содата. Прибавяме и нея в купата, заедно със солта и олиото. Отваряме си корите за баница и ги разгъваме. Вземаме една кора, с лъжица наръсваме със сместа, върху нея поставяме втора кора, отново се наръсва, поставят се трета и четвърта кора по същия начин. Навиваме корите на руло и слагаме в кръгла тава. Това правим и с другите кори докато свършат те и кашата в купата. Вече като навием четислойната баница я мажем с жълтъка и киселото мляко с четка. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност на баницата. Рецептата е от кулинарен блог на Кремена Русева. Опитайте!
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Баница на четири слоя
От форум:
От друг сайт: