Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Баница на четири слоя

Баница на четири слоя

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

фини кори за баница
3 яйца и 1 белтък
жълтък за намазване с 1 с.л кисело мляко
350 г. сирене
200 г. кисело мляко
70 мл. олио
1 ч.л сол
1/2 ч.л сода бикарбонат
50 г. масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Баница на четири слоя

Чукваме 3 от яйцата в купа. На 1 бр. яйце отделяме белтъка и го прибавяме при другите. Разбиваме ги. Жълтъкът го слагаме в купичка и го разбиваме с вилица, заедно с 1 с.л кисело мляко. Натрошаваме сиренето. Добавяме натрошеното сирене в купата при яйцата. В киселото мляко гасим содата. Прибавяме и нея в купата, заедно със солта и олиото. Отваряме си корите за баница и ги разгъваме. Вземаме една кора, с лъжица наръсваме със сместа, върху нея поставяме втора кора, отново се наръсва, поставят се трета и четвърта кора по същия начин. Навиваме корите на руло и слагаме в кръгла тава. Това правим и с другите кори докато свършат те и кашата в купата. Вече като навием четислойната баница я мажем с жълтъка и киселото мляко с четка. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност на баницата. Рецептата е от кулинарен блог на Кремена Русева. Опитайте!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Баница на четири слоя


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди