Публикувана от Веселина Великова на 08 Януари 2017
![]() | Необходими продукти фини кори за баница 3 яйца и 1 белтък жълтък за намазване с 1 с.л кисело мляко 350 г. сирене 200 г. кисело мляко 70 мл. олио 1 ч.л сол 1/2 ч.л сода бикарбонат 50 г. масло |
Чукваме 3 от яйцата в купа. На 1 бр. яйце отделяме белтъка и го прибавяме при другите. Разбиваме ги. Жълтъкът го слагаме в купичка и го разбиваме с вилица, заедно с 1 с.л кисело мляко. Натрошаваме сиренето. Добавяме натрошеното сирене в купата при яйцата. В киселото мляко гасим содата. Прибавяме и нея в купата, заедно със солта и олиото. Отваряме си корите за баница и ги разгъваме. Вземаме една кора, с лъжица наръсваме със сместа, върху нея поставяме втора кора, отново се наръсва, поставят се трета и четвърта кора по същия начин. Навиваме корите на руло и слагаме в кръгла тава. Това правим и с другите кори докато свършат те и кашата в купата. Вече като навием четислойната баница я мажем с жълтъка и киселото мляко с четка. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност на баницата. Рецептата е от кулинарен блог на Кремена Русева. Опитайте! |