Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Черешова торта
Черешова торта
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата:
6 белтъка
6 жълтъка
120 гр. захар
60 гр. брашно
60 гр. пшенично нишесте
60 гр. какао
2 ванилии
1 ч.л. бакпулвер
за крема:
800 гр. заквасена сметана
1 бр. суха сметана
1 фиксатор за сметана
сладко от череши
за декорация:
череши от компот
натурален шоколад
шарени пръчици
Жълтъците се разбиват със 60 гр.захар до побеляване. С останалата захар белтъците се разбиват на твърд сняг. Белтъчната смес се прибавя към жълтъците, лъжица по лъжица при непрекъснато бъркане. Прибавят се и заедно пресятите брашно, нишесте, ванилия и бакпулвер.
Разделя се на три части - във двете се слага какао, а в третата не се слага. Изпичат се три блата в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.
За крема:
Заквасената сметана се разбива заедно със сухата и с фиксатора с миксер, първоначално на ниска скорост, а след това на по-висока. Слага се първият блат и се намазва обилно със сладко. Отгоре се слага от крема и така до третия. Разтапяме шоколада на водна баня и намазваме третия блат, декорираме с черешите и пръчиците.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
точно за сезона
Тази торта ми харесва как изглежда.
Много ми харесва
Вкусно!
Ако желаете, може да сложите линк към Черешова торта
От форум:
От друг сайт:
Диана Димитрова