Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Черешова торта

Черешова торта

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
6 белтъка
6 жълтъка
120 гр. захар
60 гр. брашно
60 гр. пшенично нишесте
60 гр. какао
2 ванилии
1 ч.л. бакпулвер

за крема:

800 гр. заквасена сметана
1 бр. суха сметана
1 фиксатор за сметана
сладко от череши

за декорация:
череши от компот
натурален шоколад
шарени пръчици

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Черешова торта

Жълтъците се разбиват със 60 гр.захар до побеляване. С останалата захар белтъците се разбиват на твърд сняг. Белтъчната смес се прибавя към жълтъците, лъжица по лъжица при непрекъснато бъркане. Прибавят се и заедно пресятите брашно, нишесте, ванилия и бакпулвер.

Разделя се на три части - във двете се слага какао, а в третата не се слага. Изпичат се три блата в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.

За крема:

Заквасената сметана се разбива заедно със сухата и с фиксатора с миксер, първоначално на ниска скорост, а след това на по-висока. Слага се първият блат и се намазва обилно със сладко. Отгоре се слага от крема и така до третия. Разтапяме шоколада на водна баня и намазваме третия блат, декорираме с черешите и пръчиците.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (5)


Аватар06 Август 2013
Диана Димитрова
Много вкусна изглежда!
точно за сезона
Аватар16 Май 2013
cvetelina ivanova
Тази торта ми харесва как изглежда.
Аватар04 Май 2013
cvetelina ivanova
Много ми харесва
Вкусно!



Ако желаете, може да сложите линк към Черешова торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама