Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Черешов пай
Черешов пай

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ЗА ТЕСТОТО
щипка сол
300 гр. студена вода
230 гр. брашно
135 гр. мазнина
ЗА ПЪЛНЕЖА
обезкостени череши от компот или пресни обезкостени
пудра захар по желание
ЗА ТЕСТОТО:
1. В малка купа разтворете солта във водата.
2. Поставете брашното и мазнината в средно голяма купа.
3. Размесете брашното с мазнината, докато получите смес, разпадаща се на грахообразни парченца.
4. Прибавете водата към брашнената смес.
5. Омесете тестото добре, докато получите малка топка.
6. Можете да съхраните готовото тесто в найлон и да го замразите до 3 месеца.
ПРИГОТВЯНЕ НА ПАЯ:
Затоплете фурната на 190 градуса. Разделете тестото на две парчета, едното малко по-голямо от другото. Увийте по-малката топка тесто в найлон и я оставете в хладилника. На леко набрашнена повърхност разточете по-голямата топка във форма на кръг с около 3 см. дебелина. Разпределете тестото в тавата, като покриете и стените. Премахнете излишното тесто, което стърчи. Изсипете черешите в тестената черупка и поръсете с пудрата захар по желание. Разточете останалата част от тестото на кръг пак с такава дебелина. Разделете тестото на ленти и го наредете отгоре, като оставяте разстояние м/у тях така, че да образувате решетка. Печете пая 35-40 минути, докато тестото стане със златиста коричка.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Черешов пай
От форум:
От друг сайт:
Надя Недева