Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Черешов пай

Черешов пай

Разпечатай

от готварската книга на Теодора Николова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

ЗА ТЕСТОТО
щипка сол
300 гр. студена вода
230 гр. брашно
135 гр. мазнина

ЗА ПЪЛНЕЖА

обезкостени череши от компот или пресни обезкостени
пудра захар по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Черешов пай

ЗА ТЕСТОТО:
1. В малка купа разтворете солта във водата.
2. Поставете брашното и мазнината в средно голяма купа.
3. Размесете брашното с мазнината, докато получите смес, разпадаща се на грахообразни парченца.
4. Прибавете водата към брашнената смес.
5. Омесете тестото добре, докато получите малка топка.
6. Можете да съхраните готовото тесто в найлон и да го замразите до 3 месеца.

ПРИГОТВЯНЕ НА ПАЯ:
Затоплете фурната на 190 градуса. Разделете тестото на две парчета, едното малко по-голямо от другото. Увийте по-малката топка тесто в найлон и я оставете в хладилника. На леко набрашнена повърхност разточете по-голямата топка във форма на кръг с около 3 см. дебелина. Разпределете тестото в тавата, като покриете и стените. Премахнете излишното тесто, което стърчи. Изсипете черешите в тестената черупка и поръсете с пудрата захар по желание. Разточете останалата част от тестото на кръг пак с такава дебелина. Разделете тестото на ленти и го наредете отгоре, като оставяте разстояние м/у тях така, че да образувате решетка. Печете пая 35-40 минути, докато тестото стане със златиста коричка.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар11 Декември 2011
Надя Недева
Ще го пробвам :)



Ако желаете, може да сложите линк към Черешов пай


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама