Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Бохча

Бохча

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 бр. готови хлебчета
500 г пилешко месо
100 г гъби
1 глава лук
100 мл готварска сметана
1 морков
100 г кашкавал
черен и червен пипер
сминдух
чубрица
къри
олио
1 с л брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бохча

Отрязва се капаче на готовото хлебче и с лъжичка се издълбава меката част. Така се издълбават и останалите хлебчета. Приготвя се плънката. В загрято олио задушаваме ситно нарязан лук, моркова, гъбите и нарязаното пилешко месо. Добавя се и малко водичка. Щом водата поизври прибавям 1 с. л. брашно и 1 ч. л. червен пипер, разбъркваме и наливам 500 мл топла вода. Овкусяваме със сол, черен пипер, къри, чубрица и сминдух. Вари се на тих огън до готовност. Накрая се разбърква със сметаната и след 3-4 минути сваляме от котлона.

С лъжица пълним хлебчетата, отгоре поръсваме настърган кашкавал и се запичат в загрята фурна 170 градуса за 10 минути само на горно печене до зачервяване. Поднасяме бохчата с капачето. Много вкусно и ефектно ! Добър апетит !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Бохча


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама