Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Бохча

Бохча

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 бр. готови хлебчета
500 г пилешко месо
100 г гъби
1 глава лук
100 мл готварска сметана
1 морков
100 г кашкавал
черен и червен пипер
сминдух
чубрица
къри
олио
1 с л брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бохча

Отрязва се капаче на готовото хлебче и с лъжичка се издълбава меката част. Така се издълбават и останалите хлебчета. Приготвя се плънката. В загрято олио задушаваме ситно нарязан лук, моркова, гъбите и нарязаното пилешко месо. Добавя се и малко водичка. Щом водата поизври прибавям 1 с. л. брашно и 1 ч. л. червен пипер, разбъркваме и наливам 500 мл топла вода. Овкусяваме със сол, черен пипер, къри, чубрица и сминдух. Вари се на тих огън до готовност. Накрая се разбърква със сметаната и след 3-4 минути сваляме от котлона.

С лъжица пълним хлебчетата, отгоре поръсваме настърган кашкавал и се запичат в загрята фурна 170 градуса за 10 минути само на горно печене до зачервяване. Поднасяме бохчата с капачето. Много вкусно и ефектно ! Добър апетит !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Бохча


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди