Публикувана от Виолета Матева на 28 Декември 2014
![]() | Необходими продукти 4 бр. готови хлебчета 500 г пилешко месо 100 г гъби 1 глава лук 100 мл готварска сметана 1 морков 100 г кашкавал черен и червен пипер сминдух чубрица къри олио 1 с л брашно |
Отрязва се капаче на готовото хлебче и с лъжичка се издълбава меката част. Така се издълбават и останалите хлебчета. Приготвя се плънката. В загрято олио задушаваме ситно нарязан лук, моркова, гъбите и нарязаното пилешко месо. Добавя се и малко водичка. Щом водата поизври прибавям 1 с. л. брашно и 1 ч. л. червен пипер, разбъркваме и наливам 500 мл топла вода. Овкусяваме със сол, черен пипер, къри, чубрица и сминдух. Вари се на тих огън до готовност. Накрая се разбърква със сметаната и след 3-4 минути сваляме от котлона. С лъжица пълним хлебчетата, отгоре поръсваме настърган кашкавал и се запичат в загрята фурна 170 градуса за 10 минути само на горно печене до зачервяване. Поднасяме бохчата с капачето. Много вкусно и ефектно ! Добър апетит ! |