Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Богородична питка

Богородична питка

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет суха мая
1 кг брашно
1 с л захар
1 ч л сол
3 с л олио
2 яйца без един жълтък
100 мл топла вода за маята
1 ч ч кисело мляко
150 г сирене
сусам за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Богородична питка

Маята се разбърква със захарта в топлата вода и се оставя да шупне. Замесваме тесто и оставяме да втаса 30 минути. Разделя се на 2 части. Първата се разделя на две топчета и се разточва с диаметъра на тавата, в която ще се пече. Поставя се в тавата, намазва се с олио и поръсваме натрошено сирене. Отгоре се покрива с втората кора. По края се нарязва през 2 см. От останалото тесто се отделя топче като яйце за средата, другото се разточва и нарязваме на 8 триъгълника. В широкия край поставяме сирене и се навива на кифличка като се изтънява, двата края се събират и се оформя листо от цветето. Нареждат се върху основата, а в средата топчето. Втасва 15 минути, намазва се с отделения жълтък и се поръсва сусам. Печем в загрята фурна 180 градуса 35-40 мин. Добър апетит !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Богородична питка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама