Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Бюрек с пилешко месо

Бюрек с пилешко месо

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 големи пилешки бутчета
1 пакетче масло
1 пакет кори за баница
3 глави лук
2 големи домата
сол и черен пипер на вкус
сусам

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бюрек с пилешко месо

Сваряваме бутчетата и ги обезкостяваме. Нарязваме лука на едро и го запържваме с половината масло. Добавяме месото и обелените и наситнени домати. Подправяме със сол и черен пипер, доливаме чаша топла вода и оставяме да ври докато остане само на мазнина.

Поставяме две кори една върху друга - горната намазваме с масло, в средата слагаме от сместа и завиваме като сърмичка. Готовите бюречета нареждаме в тава, намазана с масло, поливаме ги с разтопено масло, поръсваме със сусам и печем 20 минути в загрята фурна.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар16 Юли 2012
Шери Курт
Банички от кухнята на "Листопад".



Ако желаете, може да сложите линк към Бюрек с пилешко месо


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама