www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 13 Юли 2012

Бюрек с пилешко месо

Необходими продукти
2 големи пилешки бутчета
1 пакетче масло
1 пакет кори за баница
3 глави лук
2 големи домата
сол и черен пипер на вкус
сусам

Сваряваме бутчетата и ги обезкостяваме. Нарязваме лука на едро и го запържваме с половината масло. Добавяме месото и обелените и наситнени домати. Подправяме със сол и черен пипер, доливаме чаша топла вода и оставяме да ври докато остане само на мазнина.

Поставяме две кори една върху друга - горната намазваме с масло, в средата слагаме от сместа и завиваме като сърмичка. Готовите бюречета нареждаме в тава, намазана с масло, поливаме ги с разтопено масло, поръсваме със сусам и печем 20 минути в загрята фурна.