Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Бисквитена тортичка

Бисквитена тортичка

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 готов блат кафяв
1 пакет бисквити Закуска
2 банана
2 с л коняк
сокът от един ягодов компот
600 мл прясно мляко
1 ч ч захар
20 г масло
1 нишесте ягода
за украса течна сметана и едно шоколадово сърце

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бисквитена тортичка

В чиния се поставя готовият блат и леко се сиропира с компот. Приготвя се крема, за целта млякото със захарта се поставя на котлон да заври. Разтваря се нишестето в 100 мл вода и го сипваме в прясното мляко. Бърка се докато се сгъсти и сваляме от огъня. Добавя се маслото и се разбърква.

Намазва се блата. Отгоре се нареждат един ред бисквити, леко топнати в компота, следва крем, нарязани парчета банан, крем, пак бисквити и така докато привършат. Трябва да има 3 реда бисквити. Отгоре се намазва с крем и се украсява в средата с едно шоколадово сърце. Поръсваме с натрошени бисквити, настърган шоколад или друго. Оставя се да стегне. Поднасяме с любов !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Бисквитена тортичка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама