Публикувана от Виолета Матева на 13 Февруари 2014
![]() | Необходими продукти 1 готов блат кафяв 1 пакет бисквити Закуска 2 банана 2 с л коняк сокът от един ягодов компот 600 мл прясно мляко 1 ч ч захар 20 г масло 1 нишесте ягода за украса течна сметана и едно шоколадово сърце |
В чиния се поставя готовият блат и леко се сиропира с компот. Приготвя се крема, за целта млякото със захарта се поставя на котлон да заври. Разтваря се нишестето в 100 мл вода и го сипваме в прясното мляко. Бърка се докато се сгъсти и сваляме от огъня. Добавя се маслото и се разбърква. Намазва се блата. Отгоре се нареждат един ред бисквити, леко топнати в компота, следва крем, нарязани парчета банан, крем, пак бисквити и така докато привършат. Трябва да има 3 реда бисквити. Отгоре се намазва с крем и се украсява в средата с едно шоколадово сърце. Поръсваме с натрошени бисквити, настърган шоколад или друго. Оставя се да стегне. Поднасяме с любов ! |