www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 13 Февруари 2014

Бисквитена тортичка

Необходими продукти
1 готов блат кафяв
1 пакет бисквити Закуска
2 банана
2 с л коняк
сокът от един ягодов компот
600 мл прясно мляко
1 ч ч захар
20 г масло
1 нишесте ягода
за украса течна сметана и едно шоколадово сърце

В чиния се поставя готовият блат и леко се сиропира с компот. Приготвя се крема, за целта млякото със захарта се поставя на котлон да заври. Разтваря се нишестето в 100 мл вода и го сипваме в прясното мляко. Бърка се докато се сгъсти и сваляме от огъня. Добавя се маслото и се разбърква.

Намазва се блата. Отгоре се нареждат един ред бисквити, леко топнати в компота, следва крем, нарязани парчета банан, крем, пак бисквити и така докато привършат. Трябва да има 3 реда бисквити. Отгоре се намазва с крем и се украсява в средата с едно шоколадово сърце. Поръсваме с натрошени бисквити, настърган шоколад или друго. Оставя се да стегне. Поднасяме с любов !