Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Бисквитена торта с шоколадов и мока мус
Бисквитена торта с шоколадов и мока мус

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за бисквитения блат:
125 грама масло или маргарин
4 чаени лъжички какао
1 кутия подсладено кондензирано мляко
2 пакета обикновени бисквити
4 чаени лъжички коняк или друг алкохол
за шоколадовия мус:
200 грама бял шоколад
200 мл.сметана
100 мл прясно мляко
1 пакетче желатин
за мока мус:
1 кутия сметана
1 кутия подсладено кондензирано мляко
150 грама шоколадов кувертюр или натурален шоколад
1 чаена лъжица нес кафе, предварително разтворено в малко вода
1 пакетче желатин
Подготовка: В подходящ съд разтопяваме маслото,прибавяме какаото,подсладеното кондензирано мляко,прясното мляко,коняка или друг аромат като натрошаваме бисквитите.Разбъркваме добре до еднородна смес. Шоколадовият мус В тенджерка слагаме прясното мляко след като леко заври натрошаваме шоколадовият кувертюр. Бъркаме до получаване на еднородна смес и сваляме от котлона,След като се охлади, прибавяме сметаната разбита на сняг и рабъркваме леко.Приготвяме си желатина според указанието и най накрая прибавяме и него.Оставяме за малко в хладилник да стегне леко мусът. За мока мус Разтопяваме шоколадовият кувертюр на водна баня.Разбиваме сметана заедно със подсладеното кондензирано мляко и кафето.Приготвяме си желатина според указанието и най накрая прибавяме и него.Оставяме за малко в хладилник за да стегне малко мусът В подходяща тавичка изсипваме малко от бисквитената смес,отгоре насипваме от шоколадовияат мус,след това пак от бисквитената смес и най отгоре завършваме с мус мока.По желание може да се смени редът на подреждане на мусовете.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Невероятно вкусна е ! :)
Прекрасно изглежда. С удоволствие бих си хапнала едно парче.
Ако желаете, може да сложите линк към Бисквитена торта с шоколадов и мока мус
От форум:
От друг сайт:
Веселина Константинова