Публикувана от Донка Атанасова на 29 Ноември 2012
![]() | Необходими продукти за бисквитения блат: 125 грама масло или маргарин 4 чаени лъжички какао 1 кутия подсладено кондензирано мляко 2 пакета обикновени бисквити 4 чаени лъжички коняк или друг алкохол за шоколадовия мус: 200 грама бял шоколад 200 мл.сметана 100 мл прясно мляко 1 пакетче желатин за мока мус: 1 кутия сметана 1 кутия подсладено кондензирано мляко 150 грама шоколадов кувертюр или натурален шоколад 1 чаена лъжица нес кафе, предварително разтворено в малко вода 1 пакетче желатин |
Подготовка: В подходящ съд разтопяваме маслото,прибавяме какаото,подсладеното кондензирано мляко,прясното мляко,коняка или друг аромат като натрошаваме бисквитите.Разбъркваме добре до еднородна смес. Шоколадовият мус В тенджерка слагаме прясното мляко след като леко заври натрошаваме шоколадовият кувертюр. Бъркаме до получаване на еднородна смес и сваляме от котлона,След като се охлади, прибавяме сметаната разбита на сняг и рабъркваме леко.Приготвяме си желатина според указанието и най накрая прибавяме и него.Оставяме за малко в хладилник да стегне леко мусът. За мока мус Разтопяваме шоколадовият кувертюр на водна баня.Разбиваме сметана заедно със подсладеното кондензирано мляко и кафето.Приготвяме си желатина според указанието и най накрая прибавяме и него.Оставяме за малко в хладилник за да стегне малко мусът В подходяща тавичка изсипваме малко от бисквитената смес,отгоре насипваме от шоколадовияат мус,след това пак от бисквитената смес и най отгоре завършваме с мус мока.По желание може да се смени редът на подреждане на мусовете. |