Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Бисквитена торта с ром и стафиди
Бисквитена торта с ром и стафиди

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 пак. бисквити закуска
1,200 л мляко
2 яйца
4-5 с.л. брашно
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. смлени орехи
1/2 ч.ч. стафиди
1/2 ч.ч. червен ром
2 ванилии
Накисваме стафидите в рома поне за 1 час. Правим крем по следния начин: Загряваме млякото, докато кипне и прибавяме захарта. Бъркаме, докато се разтопи. Отделно разбиваме яйцата и брашното и прибавяме тази смес при непрекъснато бъркане към топлото мляко. Бъркаме до сгъстяване. Ароматизираме с ванилиите и 3 с.л. от рома, в който киснат стафидите. Редим тортата - бисквити, обилно крем отцедени стафиди и орехи, отново бисквити и така до изчерпване на продуктите. Престоява в хладилника поне една нощ.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Бисквитена торта с ром и стафиди
От форум:
От друг сайт:
Веселина Константинова