www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 24 Декември 2012

Бисквитена торта с ром и стафиди

Необходими продукти
2 пак. бисквити закуска
1,200 л мляко
2 яйца
4-5 с.л. брашно
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. смлени орехи
1/2 ч.ч. стафиди
1/2 ч.ч. червен ром
2 ванилии

Накисваме стафидите в рома поне за 1 час. Правим крем по следния начин: Загряваме млякото, докато кипне и прибавяме захарта. Бъркаме, докато се разтопи. Отделно разбиваме яйцата и брашното и прибавяме тази смес при непрекъснато бъркане към топлото мляко. Бъркаме до сгъстяване. Ароматизираме с ванилиите и 3 с.л. от рома, в който киснат стафидите. Редим тортата - бисквити, обилно крем отцедени стафиди и орехи, отново бисквити и така до изчерпване на продуктите. Престоява в хладилника поне една нощ.