Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Бисквитена торта с домашни бисквити

Бисквитена торта с домашни бисквити

Разпечатай

от готварската книга на Елена Пенчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за бисквитите:
100 мл олио (или маргарин)
200 гр. захар
50 мл вода
5 г сода бикарбонат
2 с.л. кисело мляко (за гасене на содата)
ванилена захар
портокалови (лимонови) корички по желание

за крема:

нишесте по избор (приготвя се според указанията на опаковката)
орехи за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бисквитена торта с домашни бисквити

Водата и захарта се слагат на котлон и се бъркат до разтапянето на захарта. След това махаме течността от котлона, добавяме портокаловите (лимоновите) корички и ванилената захар и я оставяме да изстине за около 5-10 минути, а след това добавяме и олиото (маргарина). После добавяме половината от брашното и изгасената в киселото мляко сода и разбъркваме сместа.

Другата част от брашното изсипваме в тава, правим кладенче в което изсипваме сместа и месим до получаването на твърдо тесто. От него се разточва кора с дебелина около 5 мм и с формички се изрязват различни бисквити. Печем във фурна, предварително загрята на 180С градуса.

След като се приготвят бисквитите, приготвяме и нишестето според указанията на опаковката. С готовите продукти правим бисквитена торта като мажем ред крем и редим ред бисквити и така до изчерпване на съставките. Тортата може да се украси според вкуса на всеки.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Бисквитена торта с домашни бисквити


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама