www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Елена Пенчева на 11 Август 2013

Бисквитена торта с домашни бисквити

Необходими продукти
за бисквитите:
100 мл олио (или маргарин)
200 гр. захар
50 мл вода
5 г сода бикарбонат
2 с.л. кисело мляко (за гасене на содата)
ванилена захар
портокалови (лимонови) корички по желание

за крема:

нишесте по избор (приготвя се според указанията на опаковката)
орехи за украса

Водата и захарта се слагат на котлон и се бъркат до разтапянето на захарта. След това махаме течността от котлона, добавяме портокаловите (лимоновите) корички и ванилената захар и я оставяме да изстине за около 5-10 минути, а след това добавяме и олиото (маргарина). После добавяме половината от брашното и изгасената в киселото мляко сода и разбъркваме сместа.

Другата част от брашното изсипваме в тава, правим кладенче в което изсипваме сместа и месим до получаването на твърдо тесто. От него се разточва кора с дебелина около 5 мм и с формички се изрязват различни бисквити. Печем във фурна, предварително загрята на 180С градуса.

След като се приготвят бисквитите, приготвяме и нишестето според указанията на опаковката. С готовите продукти правим бисквитена торта като мажем ред крем и редим ред бисквити и така до изчерпване на съставките. Тортата може да се украси според вкуса на всеки.