Публикувана от Елена Пенчева на 11 Август 2013
![]() | Необходими продукти за бисквитите: 100 мл олио (или маргарин) 200 гр. захар 50 мл вода 5 г сода бикарбонат 2 с.л. кисело мляко (за гасене на содата) ванилена захар портокалови (лимонови) корички по желание за крема: нишесте по избор (приготвя се според указанията на опаковката) орехи за украса |
Водата и захарта се слагат на котлон и се бъркат до разтапянето на захарта. След това махаме течността от котлона, добавяме портокаловите (лимоновите) корички и ванилената захар и я оставяме да изстине за около 5-10 минути, а след това добавяме и олиото (маргарина). После добавяме половината от брашното и изгасената в киселото мляко сода и разбъркваме сместа. Другата част от брашното изсипваме в тава, правим кладенче в което изсипваме сместа и месим до получаването на твърдо тесто. От него се разточва кора с дебелина около 5 мм и с формички се изрязват различни бисквити. Печем във фурна, предварително загрята на 180С градуса. След като се приготвят бисквитите, приготвяме и нишестето според указанията на опаковката. С готовите продукти правим бисквитена торта като мажем ред крем и редим ред бисквити и така до изчерпване на съставките. Тортата може да се украси според вкуса на всеки. |