Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Бисквитен десерт с кафе
Бисквитен десерт с кафе
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
заквасена сметана - 300 мл
3 с.л. захар
1 ванилия
12 бр. бисквити Закуска
6 бр. бисквити Закуска - какао
1 ч.ч. кафе еспресо
Заквасената сметана се овкусява със захарта и ванилията. Нарежда се пласт от светлите бисквити (6бр.) като всяка се потапя в кафе. Отгоре се маже от сметаната. Следва пласт от 6 бр. какаови бисквити, също потопени в кафе. Отново мажем със сметана. Завършваме с последните 6 бр. светли бисквити потопени в кафе и най - отгоре сметана. Може да се поръси с какао или шоколадови пръчици.
Още рецепти за Други десерти
Скони с шоколад - English Scones
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
В рецептата пропуснах да отбележа, че е необходимо сладкишът да престои поне два часа в хладилник. Извинявам се за пропуска.
Ако желаете, може да сложите линк към Бисквитен десерт с кафе
От форум:
От друг сайт:
Анелия Терзиева