Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Бишкотена торта с банани

Бишкотена торта с банани

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 банана
3 пакета бишкоти - 300 гр.
2 ч.л. инстантно кафе
2-3 с.л. коняк
2 пакетчета желатин

За крема:
4 жълтъка
200 гр. захар
500 мл прясно мляко
2-3 с.л. нишесте
1 ванилия
1 лимонова есенция

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бишкотена торта с банани

Първо се приготвя крема. Кипва се млякото със захарта. Нишестето се разтваря в 3-4 с.л. прясно мляко, разбърква се добре и се прибавя към разбитите жълтъци. Добавя се ванилията. Сместа се излива в горещото мляко със захарта и се бърка, докато започне да се сгъстява. Добавя се лимоновата есенция. Когато се сгъсти се дръпва от котлона.

Инстантното кафе се разтваря в 1 ч.ч. гореща вода, добавя се коняка и се разбърква. В кръгла тортена форма, на която се отделя дъното се редят бишкотите, като всяка се потапя в сместа от кафето и коняка. Първо се нареждат половинки бишкоти, изправени покрай стената на формата, а след това и по дъното. Отгоре се слага крем и един ред банани, нарязани на колелца. над него отново се редят бишкоти. Най-отгоре се слага останалия крем и върху него се нареждат останалите банани, нарязани на кръгчета.

Желатинът се накисва за няколко минути в 200 мл студена вода. Когато омекне се слага на слаб котлон и се бърка, докато се разтвори напълно, като се внимава да не кипне. Охлажда се и се излива върху бананите. Тортата се оставя в хладилник за няколко часа. Става изключително вкусна и лека.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Бишкотена торта с банани


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама