Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Бяло пилешко месо със сметана и гъби

Бяло пилешко месо със сметана и гъби

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

600 г бяло пилешко месо
80 г топено сирене
200 мл течна сметана
черен пипер - на вкус
сол - на вкус
магданоз - за поръсване
3 с.л. олио
3 с.л. масло
 200 г гъби
1 глава лук

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бяло пилешко месо със сметана и гъби

Нарязваме бялото пилешко месо на хапки. Смесваме олиото и маслото и ги слагаме в тигана, в който ще пържим. Загряваме олиото и маслото в него и слагаме бялото пилешко месо. Нарязваме лука на ситно. Гъбите ги нарязваме през средата и после на половинки на тънко. Слагаме зеленчуците при месото. Към тях прибавяме и 140 мл прецеден пилешки бульон, ако имаме, или ако не - топла вода. Оставяме, намалявайки котлона докато поомекнат леко лука и гъбите. Нарязваме си топеното сирене на малки парченца и добавяме при другите съставки. Разбъркваме пак. После прибавяме постепенно и сметана. Бъркаме. Трябва течността малко да се изпари. Разбъркваме. Овкусяваме с черен пипер и сол. Сипваме в голям съд. По желание си нарязваме магданоз и поръсваме.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Бяло пилешко месо със сметана и гъби


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама