www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 01 Юли 2016

Бяло пилешко месо със сметана и гъби

Необходими продукти
600 г бяло пилешко месо
80 г топено сирене
200 мл течна сметана
черен пипер - на вкус
сол - на вкус
магданоз - за поръсване
3 с.л. олио
3 с.л. масло
 200 г гъби
1 глава лук

Нарязваме бялото пилешко месо на хапки. Смесваме олиото и маслото и ги слагаме в тигана, в който ще пържим. Загряваме олиото и маслото в него и слагаме бялото пилешко месо. Нарязваме лука на ситно. Гъбите ги нарязваме през средата и после на половинки на тънко. Слагаме зеленчуците при месото. Към тях прибавяме и 140 мл прецеден пилешки бульон, ако имаме, или ако не - топла вода. Оставяме, намалявайки котлона докато поомекнат леко лука и гъбите. Нарязваме си топеното сирене на малки парченца и добавяме при другите съставки. Разбъркваме пак. После прибавяме постепенно и сметана. Бъркаме. Трябва течността малко да се изпари. Разбъркваме. Овкусяваме с черен пипер и сол. Сипваме в голям съд. По желание си нарязваме магданоз и поръсваме.