Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Бавно печено пиле
Бавно печено пиле

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
масло за намазняване
1 брой цяло пиле около 1,5 кг
1 кг картофи, разрязани на 2 или на 4, ако са по-големи
2 глави чесън, разрязани напречно по средата
100 мл бяло вино
100 мл пилешки бульон
3 стръка розмарин
6 броя дафинови листа
1 брой лимон, нарязан
1. Загрейте фурната до 160°С (140°С с обдухване). Намазнете голяма тавичка с масло, намажете и кожата на пилето.
2. Сложете пилето в тавата, а около него поставете картофите. Добавете разрязаните глави чесън, полейте с виното и бульона, покрийте тавата с фолио и я поставете във фурната. Запечете за 1 час, извадете тавата и разбъркайте картофите. Добавете подправките и лимона и запечете за още 50 мин без фолио.
3. Увеличете температурата до 220°С (200°С с обдухване). Запечете за още 30 мин и извадете пилето и картофите от тавата. Покрийте пилето с фолио и го оставете да си почине поне 10 мин, преди да го нарежете на парчета. Дръжте картофите топли и сервирайте, като полеете порциите със соса от тавата.
Още рецепти за Ястия с пилешко месо
Запеканка с тиквички и пилешко месо
Печено пиле с гъби, картофи и счукан чесън
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Бавно печено пиле
От форум:
От друг сайт:
Надя Недева