Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Бавно печено пиле

Бавно печено пиле

Разпечатай

от готварската книга на plamena georgieva

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

масло за намазняване
1 брой цяло пиле около 1,5 кг
1 кг картофи, разрязани на 2 или на 4, ако са по-големи
2 глави чесън, разрязани напречно по средата
100 мл бяло вино
100 мл пилешки бульон
3 стръка розмарин
6 броя дафинови листа
1 брой лимон, нарязан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бавно печено пиле

1. Загрейте фурната до 160°С (140°С с обдухване). Намазнете голяма тавичка с масло, намажете и кожата на пилето.

2. Сложете пилето в тавата, а около него поставете картофите. Добавете разрязаните глави чесън, полейте с виното и бульона, покрийте тавата с фолио и я поставете във фурната. Запечете за 1 час, извадете тавата и разбъркайте картофите. Добавете подправките и лимона и запечете за още 50 мин без фолио.

3. Увеличете температурата до 220°С (200°С с обдухване). Запечете за още 30 мин и извадете пилето и картофите от тавата. Покрийте пилето с фолио и го оставете да си почине поне 10 мин, преди да го нарежете на парчета. Дръжте картофите топли и сервирайте, като полеете порциите със соса от тавата.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »

Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!

Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!

Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар11 Февруари 2012
Надя Недева
Много любимо мое ястие :)



Ако желаете, може да сложите линк към Бавно печено пиле


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама